Skip to content

PARC DE CAPÇALERA

Es tracta d’un immens Parc de 171.375,06 m² de superfície que transcorre per l’antic llit del riu Túria, en la seua proximitat al terme Municipal de Mislata, havent-se convertit en una importantíssima zona verda, de descans i d’oci, a l’interior de la ciutat de València.

Dins el parc, l’aigua, amb una superfície de 28.252,43 m2., constitueix un element fonamental i vertebrador. Aquesta es localitza principalment a dues zones: el llac i el canal de connexió amb el Molí del Sol. Més enllà de la seua importància com a element paisatgístic, el llac ha sigut dissenyat per a una multiplicitat de funcions, servint com a zona de navegació i d’esbarjo, podent-se trobar a l’extensió de les seues aigües una illa de xiquets, una  illa de xops i una platja de grava.

D’altra banda, cal destacar la importància de les increïbles senderes que ens ofereix el Parc, tals com la “Senda de Ribera”, amb itineraris ciclistes i recorreguts d’atletisme; com el “Passeig Camí del Sol”, compost per un mirador sobre el llac, una plaça embarcador, una zona de jocs infantils i un estany.

Quant a la seua vegetació, el Parc de Capçalera està format per boscos de ribera, pinedes mediterrànies i arbres exòtics. En total, més de 4.145 arbres, 30.900 arbustos, 72.700 entapissants i 156.300 metres quadrats de prada.
Finalment, els equipaments amb els quals ha sigut dotat el Parc fan d’aquest un lloc amb un especial atractiu per al visitant. Allí podrem trobar un auditori a l’aire lliure, un bar–embarcador, un pavelló de manteniment, així com un com el Museu de Tècniques Hidràuliques.

UBICACIÓ