Skip to content

PALAU DE CONGRESSOS

PROMOTOR:
Ajuntament de València
Delegació d’Urbanisme i Habitatge

GESTIÓ:
Societat Anònima Municipal Actuacions Urbanes de València (AUMSA)

REDACCIÓ DEL PROJECTE I DIRECCIÓ D’OBRA:
Architectural Projet Team
Foster and Partners

EMPRESA CONSTRUCTORA UTE:
Dragatges-Necso

SITUACIÓ:
Nord de la ciutat de València, a una de les zones de major desenvolupament urbanístic de la ciutat, l’avinguda de les Corts Valencianes, punt neuràlgic que garanteix la ràpida comunicació amb l’Aeroport, Fira de Mostres, Autopista A-7 i Autovia a Madrid.

SUPERFÍCIE DE LA PARCEL·LA:
24.253 m2

OCUPACIÓ DE LA PARCEL·LA:
7.000 m2

EDIFICABILITAT:
15.581 m2
Altura de l’edifici: variable, a l’entrada 18 m. aproximadament, i 11 m. a la part posterior del vestíbul al costat de la sala d’usos múltiples.

FINALITZACIÓ DE LES OBRES:
1.998

PROGRAMA:
Auditori A: 1.463 persones
Auditori B: 468 persones
Auditori C: 250 persones
Sales de conferència fins a 250 persones.

Instal·lacions de menjadors:
– Restaurant fins a 300 persones
– Sala de banquets fins a 450 persones
– Café/bar fins a 250 persones

Oficines administratives per al centre

DESCRIPCIÓ GENERAL:
El volum del Palau queda delimitat per la seua singular coberta a base de grans bigues i panells de formigó prefabricat, visibles per la seua part inferior des de la major part de les àrees públiques, revestida exteriorment per un aliatge d’alumini i zinc.

La façana Est de l’edifici, de cristall i protegida de l’acció solar per un brise-soleil, li proporciona gran lluminositat. A la façana Sud, també de cristall, la coberta configura la gran marquesina que proporciona una impactant entrada principal.

La façana Oest i part de la Sud estan revestides de pedra i compten amb els buits convenients per a la funcionalitat d’oficines i sales d’usos múltiples.

La façana Oest i part de la Sud estan revestides de pedra i compten amb finestres en aquells punts en els quals s’estima convenient per a permetre vistes a l’exterior des de les oficines i les sales d’usos múltiples.

En el disseny del Palau han sigut determinants els criteris de control acústic, adoptant-se una solució que optimitza el cost, l’estructura de l’edifici i les necessitats dels usuaris.

L’espai lliure de la parcel·la compta amb 400 m2 d’estanys d’aigua, zones de paviment dur i suau, i zona enjardinada.

 

ENTORN:
La seua façana Oest se situa enfront d’un gran parc que ha sigut dissenyat per a ser utilitzat com a àrea de descans tant per a visitants com per a delegats.

A la zona nord-oest, com a servei al Palau, s’hi troba un aparcament subterrani per a 600 vehicles, a la superfície del qual es disposa una zona esportiva.

UBICACIÓ