Skip to content

Informació COVID-19

 

Benvolguda amiga, benvolgut amic:

 

La crisi sanitària per COVID19 ha comportat situacions desconegudes i inimaginables per a la societat fa tan sols uns mesos. En aquests difícils moments la ciutadania està actuant amb una grandíssima responsabilitat i implicació en el compliment de les mesures decretades amb el propòsit de contenir el virus i salvar vides. Un compromís ciutadà que va des del confinament a les nostres cases, la cooperació amb el nostre veïnatge per a resoldre necessitats quotidianes o protagonitzant gestos de solidaritat amb professionals que han continuat desenvolupant el seu treball en defensa de la salut pública i els serveis essencials.

 

En aquest context, l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Transparència i Govern Obert, va posar en marxa una enquesta online denominada COVIDVALÈNCIA que permet aproximar-se a la situació real de la ciutadania durant la pandèmia i la incidència d’aquesta en el seu dia a dia per a poder optimitzar tots els recursos municipals des d’una bona governança. L’eina es troba dins del portal municipal informatiu (coronavirus.valencia.es) que centralitza tota la informació i els recursos municipals relacionats amb el coronavirus.

 

En una conjuntura tan canviant com la que vivim, és de vital importància per a les administracions públiques disposar d’informació en temps real per a la presa de decisions eficaces i eficients. A través de la participació ciutadana és possible prioritzar les accions municipals, mobilitzar els recursos disponibles que solucionen els problemes reals de la gent i orientar-los als barris de la ciutat on siguen més necessaris.

 

I la resposta a aquesta crida a la ciutadania de València ha sigut molt satisfactòria. En aquesta primera fase s’han arreplegat més de 6.500 registres en el nostre formulari. Un exemple de ciència ciutadana en la qual hem col·laborat per a la difusió, interpretació i anàlisi de les dades amb l’associació MESURA que promou iniciatives de transformació social, el grup de TICs contra el Canvi Climàtic de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Càtedra Govern Obert impulsada per la Regidoria de Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de València i la Universitat Politècnica de València, en un exemple de treball conjunt d’administració pública, universitat i societat civil.

 

Amb l’eixida als carrers dels menors de 14 anys s’obri un altre escenari de desconfinament que haurà de continuar sent atès per les diferents administracions públiques i que haurà de comptar amb la implicació i col·laboració ciutadana. La participació de totes i tots és el camí per a contribuir a parar els efectes de l’expansió del coronavirus i cuidar de la ciutadania que més ajuda necessita en aquests difícils moments.

 

Moltes gràcies per la teua col·laboració, posem a la teua disposició la informació obtinguda, com a pràctica d’un govern obert en: Resultats enquesta COVIDVALÈNCIA Etapa 1   

 

 

Elisa Valía Cotanda

Regidora de Transparència i Govern Obert

Ajuntament de València

 

 

 

València, 29 d’abril de 2020

6è. Comunicat (26/04/2020)

GUIA DE BONES PRÀCTIQUES EN LES EIXIDES DE LA POBLACIÓ INFANTIL DURANT L’ESTAT D’ALARMA

El Ministeri de Sanitat del Govern d’Espanya ha publicat la Guia de Bones Pràctiques en les eixides de la població infantil durant l’estat d’alarma.

València, 26 d’abril de 2020

Benvolguda amiga, benvolgut amic:

 

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Transparència i Govern Obert, ha posat en marxa una enquesta online anomenada COVIDVALÈNCIA que permet conèixer millor la situació de la ciutadania per poder optimitzar tots els recursos municipals des d’una bona governança en el context de crisi de la COVID19. En un context tan canviant com el que vivim, és vital disposar d’informació en temps real per a la presa de decisions eficaces.

 

Per això, si resideixes o treballes a la ciutat de València et sol·licitem que participes d’aquest breu qüestionari de forma segura i anònima. Pots accedir directament des del següent enllaç: https://coronavirus.valencia.es/pages/formulario. L’eina COVIDVALÈNCIA està situada en el portal informatiu unificat sobre el coronavirus de la web de l’Ajuntament de València.

 

La ciutadania està actuant amb una grandíssima responsabilitat i implicació davant el COVID19, amb mesures que ajuden a contenir el virus i salvar vides, cooperant amb el seu veïnatge per a resoldre les necessitats quotidianes de persones vulnerables del seu entorn, així com a protagonitzar gestos de solidaritat amb professionals que continuen desenvolupant el seu treball en defensa de la salut pública i els serveis essencials.

 

En aquesta línia et demanem un esforç més. Et convidem a contestar l’enquesta (com ja ho han fet més de 3.000 persones des del seu llançament) i a difondre-la entre els teus contactes. També pots contestar-la per altres persones de la teua família que per qualsevol raó no puguen fer-ho (menors d’edat, persones sense dispositius o que no disposen de habilitats digitals, entre altres).

 

Tota la informació resultant de l’eina s’anirà publicant en els canals de comunicació habituals, les xarxes socials de la Regidoria de Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de València

 

   GO VLC                             @GovernObertVLC                              @govern_obertvlc


 així com en el web https://coronavirus.valencia.es

 

A través de la participació ciutadana és possible prioritzar les accions municipals, mobilitzar tots els recursos disponibles que solucionen els problemes reals de la gent i orientar-los als barris de la ciutat on siguen més necessaris. Estem convençuts que, si totes i tots col·laborem, podem contribuir a parar l’expansió del coronavirus i cuidar millor de la ciutadania que més ajuda necessita en aquests difícils moments. Comptem amb tu.

 

Moltes gràcies per la teua col·laboració.

Ajuda’ns a ajudar. Per tu, per tots i totes.

 

València, 22 d’abril de 2020

5è. Comunicat (16/04/2020)

GUIA DE BONES PRÀCTIQUES ALS EDIFICIS DE AUMSA

Aquesta guia de bones pràctiques sorgeix de la preocupació de AUMSA pel benestar de totes les persones arrendatàries d’habitatges propietat de la Societat Municipal, en la qual es recullen de manera gràfica i resumida una sèrie de consells a tindre en compte en el nostre dia a dia.

València, 16 d’abril de 2020

4t. Comunicat (15/04/2020)

GUIA DE BONES PRÀCTIQUES EN ELS CENTRES DE TREBALL

El Ministeri de Sanitat del Govern d’Espanya ha publicat la Guia de Bones Pràctiques en els Centres de Treball enfront del COVID-19, actualitzada a data 11 d’abril.

València, 15 d’abril de 2020

3r. Comunicat (1/04/2020)

COMUNICAT PRESIDENTA AUMSA AJUDES LLOGUER COVID-19

En primer lloc, vull desitjar-los tot l’ànim en aquests moments d’emergència sanitària, així com expressar-los el meu desig que, tant vostés com les seues persones reunides, es troben perfectament… Per a llegir mes descarrega’t el comunicat. València, 1 d’Abril de 2020

2n. Comunicat (31/03/2020)

COMUNICAT COVID-19

Davant la nova situació, després de l’entrada en vigor del RDL 10/2010, de 29 de març, les nostres oficines romandran tancades fins a un altre avís. AUMSA continuarà amb la seua activitat, mitjançant teletreball.
L’atenció a les persones usuàries dels nostres serveis es realitzarà a través del telèfon 96 337 11 01 o correu electrònic: aumsa@aumsa.es


València, 31 de març de 2020

1r. Comunicat (17/03/2020)

INFORMACIÓ SOBRE EL FUNCIONAMENT PROVISIONAL DE AUMSA

A causa de l’Estat d’Alarma decretat pel Govern per a frenar l’expansió del coronavirus i d’acord amb la Resolució, de data 15 de març de 2020 de l’Alcalde Sr. Joan Ribó Canut, i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per a evitar al màxim els desplaçaments i contacte presencial, els informem que les nostres oficines situades als carrers Vall de Crist núm. 7 i Antiga Senda de Senent núm. 8 de València, romandran tancades per a l’atenció al públic, des del dia 16 de març de 2020 fins a la finalització del període de l’Estat d’Alarma.
Per a atendre possibles incidències en els immobles, de caràcter urgent, informar-los que aquesta Societat continuarà prestant els seus serveis a través del telèfon 96 337 11 01, en horari de 9 a 14 hores, o a través del següent correu electrònic: aumsa@aumsa.es.
Així mateix, s’informa que no s’admetrà el pagament, en efectiu, dels rebuts de lloguer fins a una altra ordre.

Gràcies per la seua col·laboració.

València, 17 de març de 2020

PEP Ciutat Vella

El Pla Especial de Protecció serà el document aglutinador de totes les iniciatives i estratègies que es troben en marxa i les que es plantegen per a un futur a curt o llarg termini.

Llegir més...

Pla especial Cabanyal-Canyamelar

Pla Cabanyal-Canyamelar, S.A. és la societat gestora que, tal com es recull en l’article 4 dels seus Estatuts Socials, té per objecte portar a terme totes l’actuacions urbanístiques i d’edificació necessàries per a la rehabilitació dels espais compresos en el barri Cabanyal-Canyamelar.

Llegir més...